Monday 1 February 2010

Njoke od graška i puretina u umaku od kadulje

Njoke:
  • 150 g graška
  • 200 g glatkog brašna
  • sol
  • 1 žlica margarina
Priprema:
  1. Grašak skuhajte, te kad je gotov utisnite ga u elekrtričnoj mješalici.
  2. dodajte maslac, brašno i sol, te sve lagano zamjesite tijesto.
  3. Napravite kobasicu i nožem režite željenu veličinu.
  4. Kuhajte ih u kipućoj slanoj vodi kao što se kuhaju obične njoke od krumpira.
Puretina:
  • 500 g purećih prsa
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 500 ml povrtne juhe
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2-3 žlice vrhnja za kuhanje
  • šaka suhe kadulje
  • bosiljak
  • peršin
Priprema:
  1. Narežite puretinu na kockice, te ih uvaljajte u brašno.
  2. Zagrijte maslinovo ulje i na njemu popržite šačicu sušene kadulje. Kada kadulja dobro zamiriše, izvadite ju iz tave i bacite.
  3. Na istom tom ulju popržite kockice puretine. Izvadite ju i odložite na stranu.
  4. Luk sitno isjeckajte te ga pirjajte na ulju da omekša. Kad omekša dodajte zgnječeni češnjak, peršin, bosiljak i još malo kadulje.
  5. Kratko propirjajte i dodajte puretinu.
  6. Puretinu pirjajte podljevajući je povrtnom juhom sve dok nije kuhana, a umak gust.
  7. Na kraju kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje.

No comments:

Post a Comment