Njoke:
- 150 g graška
- 200 g glatkog brašna
- sol
- 1 žlica margarina
- Grašak skuhajte, te kad je gotov utisnite ga u elekrtričnoj mješalici.
- dodajte maslac, brašno i sol, te sve lagano zamjesite tijesto.
- Napravite kobasicu i nožem režite željenu veličinu.
- Kuhajte ih u kipućoj slanoj vodi kao što se kuhaju obične njoke od krumpira.
- 500 g purećih prsa
- 50 ml maslinovog ulja
- 500 ml povrtne juhe
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 2-3 žlice vrhnja za kuhanje
- šaka suhe kadulje
- bosiljak
- peršin
- Narežite puretinu na kockice, te ih uvaljajte u brašno.
- Zagrijte maslinovo ulje i na njemu popržite šačicu sušene kadulje. Kada kadulja dobro zamiriše, izvadite ju iz tave i bacite.
- Na istom tom ulju popržite kockice puretine. Izvadite ju i odložite na stranu.
- Luk sitno isjeckajte te ga pirjajte na ulju da omekša. Kad omekša dodajte zgnječeni češnjak, peršin, bosiljak i još malo kadulje.
- Kratko propirjajte i dodajte puretinu.
- Puretinu pirjajte podljevajući je povrtnom juhom sve dok nije kuhana, a umak gust.
- Na kraju kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje.
No comments:
Post a Comment