Sastojci:
- 300 g svinjskog filea
- 2 žlice vegete
- 3 režnja češnjaka
- 50 ml suncokretovog ulja
- 50 ml maslinovog ulja
- 100 ml soja umaka
- povrće iz vrećice (400 g) ili možete i svježe (200g paprike, 100 g tikvica, luk, brokula...)
- Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.
- File pospite vegetom, protisnite češnjak i sve dobro promiješajte.
- Ako koristite svježe povrće, onda papriku i tikvice izrežite na tanke trakice, a brokulu i cvjetaču kratko prokuhajte.
- Na suncokretovom ulju popecite file nekih 10-ak minuta, stalno mješajući. Kad je gotovo izvadite ga iz tave i stavite na toplo.
- Na preostalom ulju pirjajte povrće (paprika, tikvice, luk...), dodajte brokule i maslinovo ulje. Ako koristite smrznuto povrće, na ulju na kojem se peklo meso jednostavno istresite povrće iz vrećice i pirjajte nekih 15-ak minuta.
- Kad je povrće gotovo, dodajte meso, izmješajte i zalijte sa soja umakom.
- Poslužite uz kuhanu rižu (prilokom kuhanja u rižu možete dodati malo žafrana kako bi riža dobila žutu boju).
No comments:
Post a Comment