Friday 12 February 2010

SVINJSKI FILE S POVRĆEM
Sastojci:

  • 300 g svinjskog filea
  • 2 žlice vegete
  • 3 režnja češnjaka
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 100 ml soja umaka
  • povrće iz vrećice (400 g) ili možete i svježe (200g paprike, 100 g tikvica, luk, brokula...)
Priprema:
  1. Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.
  2. File pospite vegetom, protisnite češnjak i sve dobro promiješajte.
  3. Ako koristite svježe povrće, onda papriku i tikvice izrežite na tanke trakice, a brokulu i cvjetaču kratko prokuhajte.
  4. Na suncokretovom ulju popecite file nekih 10-ak minuta, stalno mješajući. Kad je gotovo izvadite ga iz tave i stavite na toplo.
  5. Na preostalom ulju pirjajte povrće (paprika, tikvice, luk...), dodajte brokule i maslinovo ulje. Ako koristite smrznuto povrće, na ulju na kojem se peklo meso jednostavno istresite povrće iz vrećice i pirjajte nekih 15-ak minuta.
  6. Kad je povrće gotovo, dodajte meso, izmješajte i zalijte sa soja umakom.
  7. Poslužite uz kuhanu rižu (prilokom kuhanja u rižu možete dodati malo žafrana kako bi riža dobila žutu boju).



Svinjski file s povrćem i žutiom rižom


Umijesto svinjskog filea možete uzeti junetinu, piletinu ili puretinu. Postupak je jednak. Isto će vam lakše biti meso rezati na trake ako ga budete zaledili.

DOBAR TEK!!!!























No comments:

Post a Comment