Saturday 13 February 2010

MOKRI KOLAČ


Biskvit:
  • 3 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 2 žlice grisa
  • 2 žlice kakaa
  • 9 žlica mlijeka
  • 6 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
Preljev:
  • 5 dl mlijeka
  • 7 žlica šećera
Ukras:
  • 1 šlag pjena
Priprema:
  1. BISKVIT - Žumanca i šećer pjenasto umutiti. Stalnim mješanjem dodavati gris, kakao, mlijeko, snijeg od bjelanjaca i brašno. Na kraju umiješati prašak za pecivo. Izliti u kalup. Peći 30 minuta na 180 stupnjeva.
  2. PRELJEV - U mlijeko dodati šećer. Miješati na visokoj temperaturi štednjaka dok se šećer ne rastopi. Pustiti da uzavre.
  3. Vrući biskvit preliti vrućim preljevom. Dobro ohladiti i namazati šlag pjenom.
Kolač možete prije preljevanja izrezati kako bi kocke što bolje upile preljev (slika gore).



Mokri kolač

No comments:

Post a Comment