Sastojci:
- crveni luk
- pelat pardajza
- mediteranska mješavina začina
- morski plodovi (dagnje, kozice, surimi, lignje...)
- sol
- bijelo vino
- riblji temeljac (od bilo koje bijele ribe)
Priprema:
- Luk narezati na tanke ploškice, te ga ispirjati u malo vode. Kada omekša dodati pelat i mediteransku mješavinu začina. Podliti s malo ribljeg temeljca i prokuhati dok paradajz sasvim ne omekša.
- Plodove mora preliti s bijelim vinom i ostaviti 30 minuta da odstoji.
- Ovakve plodove mora metnuti u vrelu juhu, podliti s ostatkom ribljeg temeljca, posoliti po ukusu i ostaviti da sve zajedno provrije. Maknuti s vatre i ostaviti poklopljeno.
- Kruh (može i tost) narezati na sitne kockice, te ga prepržiti na maslinovom ulju i servirati uz juhu
HOBOTNICA U TUČENOJ POSUDI
Za 4 - 6 osoba Sastojci:
Za 4 - 6 osoba Sastojci:
- hobotnica (1,5-2 kg)
- krompir
- mrkva
- luk
- maslinovo ulje
- sol
- Tučenu posudu namastiti s maslinovim uljem.
- Luk narezati na ploškice, te ga staviti na dno posude.
- Krompir očistiti, te ga cijelog posložiti preko luka. Na krompir staviti ostatak luka i mrkvu izrezanu na ploške.
- Pripremljeno povrće posoliti, zaliti maslinovim uljem.
- Hobotnicu izrežemo na manje komade, te ju posložimo preko povrća. Sve pospemo s mediteranskom mješavinom začina.
- Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva.
- Hobotnicu pečemo oko 2 sata, i to na način da ju sat vremena pečemo poklopljenu , a sat vremena otklopimo poklopac.
- salata od radićai endivije
No comments:
Post a Comment