Monday 15 February 2010

KREM JUHA OD BROKULE



Sastojci:
  • brokula
  • 1 mrkva
  • 1 krompir
  • 2 žlice vegete
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
Priprema:
  1. Stavite brokulu, mrkvu, krompir i vegetu da se kuha. Kad je gotovo, ubacite u blender zajedno sa tekućinom u kojoj se povrće kuhalo i dobro izmiksajte.
  2. Vratite nazad u šerpu i adodajte vrhnje za kuhanje. Sve još kratko prokuhajte.

Krem juha od brokule





SVINJSKE ROLICE U UMAKU OD VRHNJA


Sastojci:
  • svinjske šnicle (4-6 komada)
  • vegeta
  • vrhnje za kuhanje
Za nadjev:
  • sir (gouda, ementaler ...)
  • slanina
  • kulenova seka
Priprema:
  1. Šnicle malo otanjite (tj. istucite), i pospite vegetom
  2. Sir, slaninu i kulenovu seku isjeckajte na male kockice. Tako pripremljenim nadjevom punite šnicle.
  3. Šnicle zarolajte u rolnicu i pričvrstite čačkalicom. Stavite na dobro ugrijanu tavu da se peče (na laganoj vatri).
  4. Kad je meso gotovo, izvadite ga na tanjur, i u tavu na masnoći u kojoj se peklo meso uspite vrhnje i kratko prokuhajte. Vratite meso nazad u umak
  5. Poslužite sa kuhanim njokama ili pire krumpirom.

No comments:

Post a Comment