Thursday 25 February 2010

ČOKOLADNA TORTA S NADJEVOM OD BANANA

Biskvit:
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 250 g oraha
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice čokolade u prahu
Krema:
  • 4 jaja
  • 5 rebara čokolade
  • 250 g maslaca
  • limunov ili narančin sok
Nadjev:
  • 250 g keksa
  • 5 banana
Priprema:
  1. Biskvit - Žumanjca i šećer pjenasto izmješati. Dodati orahe, mrvice i čokoladu. Na kraju dodati bjelanjca i sve povezati u smjesu. Izlitu u kalup i peći oko 40 minuta na 180-200 stupnjeva.
  2. Krema - jaja i šećer izmješati i staviti na paru. Dodati čokoladu i neprestano miješati dok se sve ne poveže u glatku i jednoličnu smjesu. Ostaviti da se ohladi. U tako ohlađenu kremu dodati margarin koji smo prethodno pjenasto izradili, te dodamo limunov sok ili sok od naranče.
  3. Nadjev - Kekse sameljemo i dodamo bananama koje smo prethodno dobro izgnječili.
  4. Slaganje - Kad se biskvit dobro ohladio prerežemo ga na pola. Na donju polovicu stavimo nadjev od banana, pola kreme i drugi dio biskvita. Sve premažemo ostatkom kreme.

No comments:

Post a Comment