Pozdrav svima!!!
Ovo je moj prvi put "bloganja", pa sam mislila (budući da volim kuhati) kako bi mogla početi stavljati dnevni ili čak tjedni meni, ne samo kako bi pomogla i olakšala sebi pri izboru jela, već i u nadi da će to pomoći nekom drugom.
Prvo, nešto malo o meni. Trenutno sam nezaposlena, pa sam taj mali nedostatak u životu pokušala iskoristiti na što bolji mogući način - kuhanjem. Kako imam "dosta" vremena, isprobavam sve moguće recepte do kojih mogu doći. Na početku isprobavanja i mog kemijanja sa novim receptima javio se mali problem - moj izbirljivi dečko. Na svu sreću, s vremenom je počeo tolerirati većinu jela koje pravim, a neka od njih su mu sad među omiljenima! Za sada to savršeno funkcionira, jer ja obično volim sve što sam napravila! Volim kuhati i peći i slobodno bi mogla to nazvati svojom strašću!
Dakle, ovdje je moj recept za današnji ručak/večeru. Kad sve ovo pročitate nadam se da će te se vratiti svaki dan ili tjedan i viditi šta se kuha u našoj kući!
KREM JUHA OD CVJETAČE
Sastojci:
PILETINA U UMAKU OD VRHNJA
Sastojci:
Trudit ću se da Vam svaki dan napišem neki zanimljivi i prije svega ukusan recept!!!!
Prvo, nešto malo o meni. Trenutno sam nezaposlena, pa sam taj mali nedostatak u životu pokušala iskoristiti na što bolji mogući način - kuhanjem. Kako imam "dosta" vremena, isprobavam sve moguće recepte do kojih mogu doći. Na početku isprobavanja i mog kemijanja sa novim receptima javio se mali problem - moj izbirljivi dečko. Na svu sreću, s vremenom je počeo tolerirati većinu jela koje pravim, a neka od njih su mu sad među omiljenima! Za sada to savršeno funkcionira, jer ja obično volim sve što sam napravila! Volim kuhati i peći i slobodno bi mogla to nazvati svojom strašću!
Dakle, ovdje je moj recept za današnji ručak/večeru. Kad sve ovo pročitate nadam se da će te se vratiti svaki dan ili tjedan i viditi šta se kuha u našoj kući!
KREM JUHA OD CVJETAČE
Sastojci:
- 350 g cvjetače
- 100 g mrkve
- 1 srednje veliki krumpir
- 1 žlica vegete
- 10 g maslaca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- Cvjetaču, mrkvu i krumpir skuhajte u blago posoljenoj vodi. Kad se skuha, povrće ocjedite, a vodu u kojoj se kuhalo sačuvajte.
- Nakon toga, povrće zgnječite u električnoj sjeckalici ili blenderu uz dodatak vode u kojoj se povrće kuhalo (oko 150 ml).
- Vratite povrće u posudu, dolijte još malo tekućine u kojoj se kuhalo, vegetu, maslac i vrhnje za kuhanje.
- sve još kratko prokuhajte.
PILETINA U UMAKU OD VRHNJA
Sastojci:
- 6 - 8 filea pilećih prsa
- brašno
- 50g naribanog sira (dobro topljivog)
- 1 veliko vrhnje za kuhanje
- 1 žlica senfa
- 1 kiselo vrhnje
- Pileći file uvaljamo u brašno i popržimo na ulju. Složimo u vatrostalnu zdjelu i zalijemo umakom.
- Zapečemo na 180°C oko 35 minuta, ili dok nam površina ne poprimi zlatno smeđu boju.
- poslužiti uz pire krumpir.
Trudit ću se da Vam svaki dan napišem neki zanimljivi i prije svega ukusan recept!!!!
MLjAC MLjAC MLjAC :)))
ReplyDeletesuper super super!! :D
ReplyDelete