Pečeni brancin s krumpirom / brancin u rerni
Petak je dan posta,kad se izbjegava meso,te je poželjno nešto lagano pojesti. Smatram ga idealnim za pripremu ribe stoga preporučujem brancina, jer je ukusan i nije kompliciran za čišćenje kao neke druge ribe.A dobra stvar u cijeloj priči je ta da nema mirisa u kući, a riba ukusna i zdrava!
Sastojci za 2 osobe:
- 2 brancina (oko 400 gr svaki)
- 1/2 vezice ružmarina
- 1/2 vezice peršina
- 1 limun
- 2 režnja češnjaka
- sol, biber
- maslinovo ulje
- malo margarina
- 1 dl bijelog vina
- Ako već nije očišćena, ribu očistite izvana (ljuskice) i iznutra (utroba). Properite ju i osušite papirnatim ubrusom.
- Rernu zagrijte na 220 stupnjeva.
- Napravite marinadu od ružmarina, peršina, korice limuna, sitno sjeckanog češnjaka i maslinovogulja. Po želji dodajte sol i biber.
- Napravite zareze u ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje nauljite i stavite pripremljenu ribu. Limun isjecite na tanke kriške i stavite ispod ribe.
- Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi oko 2 sata.
- Marinadu možete napraviti i dan ranije i staviti u frižider. Malo ranije prije pečenja izvaditi ribu da se ugrije.
- Prije pečenja stavite malo margarina na ribu i vino u posudu za pečenje.
- Pecite u zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta.
- Poslužite uz kuhani krumpir ili krumpir salatu.
No comments:
Post a Comment