Friday 29 January 2010


Pečeni brancin s krumpirom / brancin u rerni


Petak je dan posta,kad se izbjegava meso,te je poželjno nešto lagano pojesti. Smatram ga idealnim za pripremu ribe stoga preporučujem brancina, jer je ukusan i nije kompliciran za čišćenje kao neke druge ribe.A dobra stvar u cijeloj priči je ta da nema mirisa u kući, a riba ukusna i zdrava!

Sastojci za 2 osobe:
  • 2 brancina (oko 400 gr svaki)
  • 1/2 vezice ružmarina
  • 1/2 vezice peršina
  • 1 limun
  • 2 režnja češnjaka
  • sol, biber
  • maslinovo ulje
  • malo margarina
  • 1 dl bijelog vina
Priprema:
  1. Ako već nije očišćena, ribu očistite izvana (ljuskice) i iznutra (utroba). Properite ju i osušite papirnatim ubrusom.
  2. Rernu zagrijte na 220 stupnjeva.
  3. Napravite marinadu od ružmarina, peršina, korice limuna, sitno sjeckanog češnjaka i maslinovogulja. Po želji dodajte sol i biber.
  4. Napravite zareze u ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje nauljite i stavite pripremljenu ribu. Limun isjecite na tanke kriške i stavite ispod ribe.
  5. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi oko 2 sata.
  6. Marinadu možete napraviti i dan ranije i staviti u frižider. Malo ranije prije pečenja izvaditi ribu da se ugrije.
  7. Prije pečenja stavite malo margarina na ribu i vino u posudu za pečenje.
  8. Pecite u zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta.
  9. Poslužite uz kuhani krumpir ili krumpir salatu.
Na ovaj način možete pripremiti oradu ili bilo koju bijelu ribu pa vašem ukusu!


No comments:

Post a Comment