Wednesday 27 January 2010

Dobro jutro svima!!!!
Let it snow, let it snow!!!! Jutros sam se probudila i imala šta viditi u dvorištu!!!! Snjega ko u priči, a kako pada ne nazire mu se skori kraj. A onaj minus.....brrrrrrrr. Čovjeku prosto dođe da ne izlazi nigdje iz kreveta!!!!
Ali, jesti se mora!!!!
Nakon pomnog odlučivanja oko današnjeg ručka odluka je konačno pala - punjene i zapečene palačinke.....mljac mljac!!!!

PALAČINKE S MESOM

Sastojci:
  • palačinke (smjesu svi znate)
  • 2 mrkve
  • 3 stapke celera bjelaša
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 g mljevenog mesa
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 1 limeka rajčica (manja)
  • sol,papar
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • malo muškatnog oraščića
  • 75 g naribanog parmezana
Priprema:
  1. Mrkvu ogulite i naribajte, celer operite i narežite na male kockice. Luk i češnjak oljuštite, nasjeckajte i propirjajte na ulju da postanu staklasti. Umješajte mljeveno meso pa ga popržite tako da se počne razdvajati na sitne grudice. Dodajte povrće, koncentrat rajčice i sve kratko popržite. Dodajte rajčice sa sokom (rajčice malo izrežite), posolite, popaprite i pustite da krčka 20 minuta.
  2. Za to vrijeme, rastopite maslac i napravite zapržak od brašna. Polako umiješajte mlijeko i dalje mješajući kuhajte oko 5 minuta, a zatim umak posolite, popaprite i dodajte muškatni oraščić.
  3. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  4. Palačinke napunite smjesom (idu oko 2 žlice nadjeva, da se može zarolati). Namastite kalup za složenac, zalijte sa malo bešamel umaka, i slažite punjene palačinke. Pospite parmezanom i ostatkom bešamela. Pecite 15 - 20 minuta, tek toliko da dobije gore koricu.
Zapečene palačinke

Eto, to bi bilo to! Nadam se da će vam se sviditi i da će te uživati u ovom slasnom jelu!

1 comment:

  1. jedno jedino jelo koje ne volim to su palačinke s mesom. mogu li ja dobiti nesto drugo :)

    ReplyDelete