Dobro jutro svima!!!!
Let it snow, let it snow!!!! Jutros sam se probudila i imala šta viditi u dvorištu!!!! Snjega ko u priči, a kako pada ne nazire mu se skori kraj. A onaj minus.....brrrrrrrr. Čovjeku prosto dođe da ne izlazi nigdje iz kreveta!!!!Ali, jesti se mora!!!!
Nakon pomnog odlučivanja oko današnjeg ručka odluka je konačno pala - punjene i zapečene palačinke.....mljac mljac!!!!
PALAČINKE S MESOM
Sastojci:
- palačinke (smjesu svi znate)
- 2 mrkve
- 3 stapke celera bjelaša
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 250 g mljevenog mesa
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 1 limeka rajčica (manja)
- sol,papar
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 500 ml mlijeka
- malo muškatnog oraščića
- 75 g naribanog parmezana
- Mrkvu ogulite i naribajte, celer operite i narežite na male kockice. Luk i češnjak oljuštite, nasjeckajte i propirjajte na ulju da postanu staklasti. Umješajte mljeveno meso pa ga popržite tako da se počne razdvajati na sitne grudice. Dodajte povrće, koncentrat rajčice i sve kratko popržite. Dodajte rajčice sa sokom (rajčice malo izrežite), posolite, popaprite i pustite da krčka 20 minuta.
- Za to vrijeme, rastopite maslac i napravite zapržak od brašna. Polako umiješajte mlijeko i dalje mješajući kuhajte oko 5 minuta, a zatim umak posolite, popaprite i dodajte muškatni oraščić.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Palačinke napunite smjesom (idu oko 2 žlice nadjeva, da se može zarolati). Namastite kalup za složenac, zalijte sa malo bešamel umaka, i slažite punjene palačinke. Pospite parmezanom i ostatkom bešamela. Pecite 15 - 20 minuta, tek toliko da dobije gore koricu.
jedno jedino jelo koje ne volim to su palačinke s mesom. mogu li ja dobiti nesto drugo :)
ReplyDelete