Saturday 30 January 2010


Piletina sa sezamom


Sastojci:
  • 500 g fileta pilećih prsa
  • limunov sok
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 žlica vegete
  • ulje za prženje
Za paniranje:
  • brašno
  • 2 jaja
  • sol, biber
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 300 g sezama
Priprema:
  1. Piletinu narežite na trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
  2. Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
  3. Stavite ih pržiti u vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
  4. Izvadite ih na upijajući papir.
  5. Poslužite uz pire krumpuir, grašak, razne umake(npr. tartar)...

No comments:

Post a Comment