Biftek na lisabonski način
Sastojci:
- 800 g bifteka
- 1 žlica senfa
- 40 g maslaca
- 1 žlica vegete
- 1 žlica brašna
- 250 ml mlijeka
- 1 žlica limunova soka
- 1 žlica grubog mljevenog papra
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica vegete
- 500 g zelenih mahuna
- sol
- 3 žlice maslinova ulja
- češanj češnjaka
- 500 g njoki
- Biftek narežite na odreske, pospite Vegetom i premažite senfom. Na maslacu popecite odreske s obiju strana, a zatim nastavite pirjati podlijevajući vodom oko 15 minuta. Pirjane odreske izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
- Brašno pomiješajte s hladnim mlijekom i vrhnjem. Smjesu ulijte u tavu u kojoj ste pirjali odreske, dodajte Vegetu, papar, limunov sok i kratko prokuhajte. Po potrebi dodajte malo vode.
- Mahune kuhajte u posoljenoj vodi desetak minuta, ocijedite i prelijte maslinovim uljem koje ste pomiješali s nasjeckanim češnjakom.
- Zasebno skuhajte njoke.
Posluživanje
Uz tople odreske poslužite pripremljeni umak, njoke i mahune.
Ovo je recept za današnji ručak. Nadam se da će vam se sviditi i da će te uživati u vašem jelu!!!
Dobar tek!
No comments:
Post a Comment