Thursday 28 January 2010


Biftek na lisabonski način

Sastojci:

  • 800 g bifteka
  • 1 žlica senfa
  • 40 g maslaca
  • 1 žlica vegete
Za umak:
  • 1 žlica brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica grubog mljevenog papra
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica vegete
Za prilog:
  • 500 g zelenih mahuna
  • sol
  • 3 žlice maslinova ulja
  • češanj češnjaka
  • 500 g njoki
Priprema:
  1. Biftek narežite na odreske, pospite Vegetom i premažite senfom. Na maslacu popecite odreske s obiju strana, a zatim nastavite pirjati podlijevajući vodom oko 15 minuta. Pirjane odreske izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  2. Brašno pomiješajte s hladnim mlijekom i vrhnjem. Smjesu ulijte u tavu u kojoj ste pirjali odreske, dodajte Vegetu, papar, limunov sok i kratko prokuhajte. Po potrebi dodajte malo vode.
  3. Mahune kuhajte u posoljenoj vodi desetak minuta, ocijedite i prelijte maslinovim uljem koje ste pomiješali s nasjeckanim češnjakom.
  4. Zasebno skuhajte njoke.

Posluživanje

Uz tople odreske poslužite pripremljeni umak, njoke i mahune.



Ovo je recept za današnji ručak. Nadam se da će vam se sviditi i da će te uživati u vašem jelu!!!

Dobar tek!























No comments:

Post a Comment